lördag 17 september 2011

Lördagens matiga bilder!

 Hoppas att ni haft en fin lördag och njutit av det vackra vädret! Mycket har hunnits med idag här hemma i alla fall! Ibland känns det som att dygnet har extra många timmar och man hinner både umgås, mysa, städa huset, baka och tvätta! Det tackar vi för! Dessutom en dag fylld med godsaker och ljuvliga dofter. Detta i så pass stor utsträckning att min man sa ”Nu öppnar vi ytterdörren så att grannarna vet att vi bakat!”
 Ni får en uppgift! Vad av detta nedan vill ni helst ha recept på? Jag kommer nog inte hinna lägga upp alla recept men om det finns speciella önskemål så ska ni ju såklart få bestämma! Så nu gäller det att använda kommentarfältet för att få "sitt" recept publicerat!

Vi kom hem från skogen med några liter höstkantareller men även olika riskor! De beundrades på farstubron av hela familjen utom lilleman, som gjorde vad alla borde göra en lördag – tog en tupplur!

Sedan blev det svamprensning med 3-åringen efterföljt av eftermiddagsfika a la kladdkaksmuffins!

När jag dök ner i frysens gömmor så hittade jag ett paket färdigt pepparkaksdeg som jag köpte för en femma i januari. När den nu dök fram och jag även hade en bit mandelmassa i kylen (sedan fettisbullarna) så slog jag till! Har länge haft ett recept från Söta saker  på Kryddsnurror i åtanke. Man kavlar samma mängd (vikt) av pepparkaksdeg och mandelmassa, var för sig mellan plastfolie. Sedan lägger man mandelmasseskivan på den utkavlade pepparkaksdegen och snurrar ihop till en rulle (tänk rulltårta). Skär skivor, som man plattar ut och gräddar. Min 3-åring tog sin uppgift, som bestod i tllplattandet, på högsta allvar och lät mig inte lägga mig i! Sådana snygga och goda småkakor! Spar detta tips till jul vetja!

Brödet var slut så det blev brödbak också medan 3-åringen satt och lade pussel vid köksbordet och mannen och minstingen åkte till tippen för att slänga sopor! Grundreceptet för detta bröd är solrosbröd utan knåd (receptet finns här på bloggen), fast det bidde utan solrosfrön för det hade vi inga! Jag slängde i lite kli och linfrön istället!

Gott att göra varma mackor av med svampstuvning, dagens middag!

Mmm… så gott! Trattkantarellstuvning med grädde, purjo och lite vitlök - toppat med finriven lagrad hårdost!

Trodde ni det var slut på godsaker så här långt ner i inlägget? Då trodde ni fel! Den här bullmamman har slagit till med vetebröd också! Häromveckan hade en kollega köpt en kardemummasnurrlängd från ett bageri nära där hon bor. Jag är så svag för kardemumma och rejält med kardemumma dessutom! Försökte efterapa den köpta längden, slängde ner vetedegen i en sockerkaksform efter att ha fyllt den med en röra på smör, socker, vaniljsocker, vaniljkrämspulver och massor av kardemumma (tack mamma för den välfyllda burken, som snart bara är halvtom). Inte nog med det så lyxade jag med blåbärsmarmelad i också. Toppade gjorde jag med strösocker och än mer kardemumma! Mmm! Behöver jag säga att doften var ljuvlig! Denna ska sparas tills imorgon när mina föräldrar kommer över på mat och fika. Jag har en likadan fast med hallonmarmelad. Den ska jag sätta tänderna i tillsammans med en kopp te!

Psst! Ni glömmer väl inte er uppgift nu? Ha en finfin lördagskväll!

4 kommentarer:

 1. Jag röstar för receptet på bullkransen jag;) Sedan till min spontana reaktion på ditt inlägg: När får man flytta in?

  SvaraRadera
 2. Tack så jättemycket!
  Vilken härlig dag ni haft! Jag hade gärna bytt mot min på jobbet...

  SvaraRadera
 3. Kardemumma / vanilj / blåbärsbullen bara måste vi få recept på, den verkar fantastisk!

  SvaraRadera
 4. Sanna: Anytime! Blir det bra? Ni kanske kan komma på middag någon dag? :-)

  Remsan: Du kanske är ledig nästa helg istälelt?

  Anonym: Och nu är receptet upplagt, enjoy!

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.