söndag 11 september 2011

Helgresumé

 Regnet inte bara smattrar mot rutorna utan det bokstavligen vräker ner! Liter småmysigt är det fast jag har glatt mig åt det fina vädret vi haft i helgen. Värmen tycker jag dock har lyst med sin frånvaro, det känns höst i luften på allvar nu men ändå skönt att se solen en hel del!

Som jag skrev på bloggen Facebook-sida inleddes fredagen med att lotsa iväg man och barn mot öppna förskolan under tiden som jag själv gjorde en storstädning av huset och bakade. Finns det något bättre sätt att ta tillvara på en kompdag? Det gör det verkligen men nu behövdes detta och det var bara att få det gjort.

Fredagens middag bestod av libanesiska piroger och två sorters tillhörande dipsåser! Sååå gott! Jag är en fantast av libanesiskt! Maten köpte vi på Forno Emilio. Tycker verkligen om att sitta och dippa pirogerna och bara sitta och prata. Inte nog med det. Det blev en chokladrulltårta fylld med jordgubbsmousse till kvällsmyset! Räkna inte kalorierna för det följer mer!

På lördagen åkte vi till goda vänner! De ville ordna en födelsedagsbjudning till mig istället för att jag bjöd dem! Och wow så fantastiskt att komma hem till någon annan där de bakat tårta och bjöd på kanske säsongens sista grillning med en massa goda tillbehör. Och vilken present jag fick! Den perfekta presenten för en mat- och gourmetfantast som jag. På en cellofaninslagen bricka trängdes bland annat, choklad, te, tesil, polkagrisar, mera choklad, bakformar, böcker, mattidningar, oljor, kryddor, knäcke och marmelader! Det ni! Ni många matfantaster – är inte det en underbar present så vet jag inte vad! Jag är i alla fall överlycklig över min!

Idag fortsatte kalasandet då mina föräldrar och bror med familj kom över på lunch och fika. Min man stod för matlagningen med torsk, smörstekt bacon, kokt potatis och en riktigt god remouladsås till. Svägerskan överraskade med att ha gjort en vacker rosa tårta till mig med sugarpastelock och fylld med chokladmousse och hallonmousse. Tydligen hennes första med sugarpaste – mycket lyckad både till utseende och smak! Det passade ju perfekt att hon kom med en tårta då jag själv inte hade bakat en traditionell tårta utan gjort en rulltårta som jag bara spritsade grädde på och toppade med jordgubbar. Dessutom hann jag baka apelsinbrownies i fredags så nog hade vi godsaker att mumsa på!

Nu på kvällen var jag till slut hos mina föräldrar och tog del av deras rika vindruvsskörd och håller nu på och kokar saft av dem! Det finns mycket druvor kvar så jag tar tacksamt emot fler recept innehållandes vindruvor!
 Nu mina vänner, tänker jag sätta på tevatten, gräva fram fikarester, slänga upp fötterna på soffan, stirra in i ljusen och njuta av en regnig kväll och vara lycklig och tacksam över att jag har en fantastisk familj, släkt och goda vänner, tak över huvudet och att livet just nu flyter på rätt så bra!
 
 
 
 
 

15 kommentarer:

 1. Alltså värsta underbara presenten! Och till råga på allt bli bjuden på middag också! Grattis förresten!

  SvaraRadera
 2. Grattis! Vilken toppen helg du har haft!

  SvaraRadera
 3. Kök Sotaskär: Ja, visst är jag en lyckost?

  Remsan: Tack! Ja, verkligen den bästa på länge!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att min tårta fick vara med på ett hörn! =) Tack! Och ett stort tack för gårdagen! Det var ju ett dunderkalas vi blev bjudna på! Allt var såklart mumsigt som vanligt! Kram

  SvaraRadera
 5. UNDERBAR present!Och allt det andra sen,tårtan va jättefin.Allt såg väldigt mumsigt ut!
  Recept på pirogerna med dippsås?
  Tycker väldigt mycket om att du sätter in bilder på dina mat och fika gosaker oxå,inspiationen flödar! =)

  SvaraRadera
 6. Vindruvsskörd låter som en trevlig histora. Att äta dom precis som dom är är nog min favorit. :-)

  SvaraRadera
 7. Låter som en fantastisk helg du, och vad gott med nyplockade vindruvor, det är inte något man är bortskämd med precis ;)Och jag måste hålla med om att det är riktigt mysigt med smatter på rutorna - om inte hunden vill ut förstås ;)

  SvaraRadera
 8. Svägerskan: Klart att din tårta ska visas upp på bloggen också! Vem vet, beställningarna kanske börjar trilla in den här vägen!

  Sofia: Tack så mycket! Vad kul! Tyvärr har jag inget recept på piroger med dippsåserna, det är nämligen hämtmat. Borde skrivit det tydligare i inlägget. Men ifall du bor i Stockholmsområdet så kan du ta dig en titt på ställets hemsida. www.fornoemilio.com

  tina: Ja, det är väldigt gott! Men inte hållbart i längden om man ska smälla i sig tiotals kilon med druvor ;-)

  Alexandra - kärlek på tallrik: Ja, eller hur!

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott! Jag skulle också blivit överlycklig över 'Matpresenten'. Vad coolt med egenodlade vindruvor! Vindruvssaft är ju så läskande gott!

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig mathelg du haft, finfina presenter du fått! Grattis till dej:)

  Egen hemkokt druvsaft, inte helt fel...

  SvaraRadera
 11. Tack för en trevlig lördag! Vi är så glada att ha vänner som er och vad roligt att du tyckte om presenten!

  Ses och hörs snart igen!

  kram

  SvaraRadera
 12. Hej! Ramlade in i din blogg då jag sökte recept på svamppiroger.
  Och din blogg åkte direkt upp i favoriter, hit kommer jag igen.

  Kram // A-M

  SvaraRadera
 13. Linda - Matstugan & Mårtenssons kök: Tack för gratulationerna! Ja, druvsaft är mums!

  Mina högtider: Detsamma! Kram!

  A-M: Vad roligt! Välkommen fler gånger! :-)

  SvaraRadera
 14. Grattis i efterskott! Håller med om att det var en toppenpresent! :-) Och de där browniesarna skulle jag göra nästan vad som helst för just nu. Mums vad goda de ser ut! Kram Carro

  Förresten har du fått en blog award av mig här: http://carrobakar.blogspot.com/2011/09/blog-award.html

  SvaraRadera
 15. libanesisk mat har jag/vi ätit en del och det är jättegott. Måste nog prova ditt recept på dina piroger...

  SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.