måndag 25 oktober 2010

Kladdkaka med Maizena

Det är första gången jag bakat en kladdkaka med detta recept. Receptet har klippt ur en tidning en gång. Den innehåller den lite avvikande ingrediensen; Maizena majsstärkelse. Kakan blir god och fyllig, lite högre än den jag brukar göra men absolut fortfarande kladdig trots att den även innehåller lite bakpulver. Min mans nya favorit-kladdkaka! Och det viktiga: han kände av saltet också och tyckte att det var gott!
Kladdkaka med Maizena
125 gram smör
2 ½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
3 ägg
Smält smöret och låt svalna. Blanda socker, mjöl, maizena, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Vispa upp äggen lätt och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i cirka 20-25 minuter på 175 grader. Låt kallna. Servera med glass eller grädde.

2 kommentarer:

  1. Tack för fina kommentarer! Kul att du är tillbaka :) Följde din blogg slaviskt en period. Grattis till bebisen!
    Som svar på dina frågor: Nej, man känner ingen äppelsmak (viktigt dock att välja en söt äppelsort). Jag gillar verkligen inte äppelkakor, eller varma äpplen överhuvudtaget så det kan jag garantera!
    En liten långpanna, tja... den jag använde var ca 25 x 30 cm :)

    SvaraRadera
  2. Prova din lycka

    http://franskaliljan.blogspot.com/2009/11/tavling-greengate-i-potten.html

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.