måndag 7 september 2009

Italiensk smörgåstårta

Med inspiration från Kryddburken, slängde jag ihop en smörgåstårta fredag kväll som jag dekorerade på lördagen strax innan gästerna ringde på dörren. Brödet till smörgåstårtan bakade min man i en springform. Perfekt och mumsigt värre med hembakt bröd i smörgåstårta. Använd valfritt brödrecept!


Italiensk smörgåstårta


En rund limpa bakad i springform


Fyllning:

150 gram salami

1 dl soltorkade tomater i olja

3 dl creme fraiche

100 gram vitlöksost

Salt

Peppar


1 ½ dl grönsaksbuljong


Dekoration:

150 gram naturell färskost, t.ex. Creme Bonjour

Ruccola

100 gram salami

80 gram prosciutto

Tomater

Chornicons

Oliver


Dela brödet i tre delar. Lägg botten i springformen och fukta med grönsaksbuljongen. Lägg på hälften av fyllningen. Lägg på nästa del och fukta igen med grönsaksbuljongen. Bred på resten av fyllningen. Lägg på översta delen och fukta igen. Täck med plastfolie, ställ över en tyngd och ställ i kylskåpet över natten.

Lossa tårtan från formen och täck tårtan med färskost.

Dekorera med ruccola, salami, prosiutto, tomater, chornicons och oliver.


10 kommentarer:

  1. Ojojoj, vad läcker den ser ut och låter ljuvligt god. Lyxigt med hemmabakat tårtbröd.

    SvaraRadera
  2. Meeen va kul!! Åh så snygg dessutom!

    SvaraRadera
  3. mmm det ser riktigt snyggt och gott ut. Kram

    SvaraRadera
  4. men ååh vilken snygg!! SÅg den i Kryddis blogg och blev sugen redan då! :P

    SvaraRadera
  5. Vilken annorlunda smörgåstårta!
    Ser superfin ut!

    Men jag måste fråga om den var lika god som "hederlig" smörgåstårta.

    Där är jag lite gammalmodig av mig! ;)


    Ha det gott! /Åsa.

    SvaraRadera
  6. Det låter inte så dumt! Får provas på här i hemmet.

    SvaraRadera
  7. Skrev på fel inlägg kommentaren, tusan!
    Men åh vad god & fin den här smörgåstårtan ser ut menar jag :)

    SvaraRadera
  8. Åh, herregud vad gott det ser ut!!

    //Linda

    SvaraRadera
  9. Svar ang tårtan....

    Jag är övertygad att testa denna!!

    Ha en bra helg!!/Åsa :D

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.