Det är svårt att variera sig när man får favoriter! Vissa recept tenderar att bli populära, endast med mindre variationer. Nu har dock min man tagit över tyglarna här hemma när jag börjat jobba så han bakar och lagar här hemma. Här kommer dock mina brytbröd!
Brytbröd med havregryn
3 msk ljus sirap
1 ½ tsk salt
1 burk (
3 ½ dl grahamsmjöl
Cirka
Ägg till pensling
Koka gröt på
Ta upp degen på bakbordet och knåda den lite. Dela degen i 24 bitar, forma till frallor och lägg ut 6x4 frallor på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.Pensla brödet med ägg och strö över havregryn.
Grädda i 175-200 grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Du kan också sticka in en stektermometer. Brödet är klart när dess innertemperatur är 90 grader.
Låt brödet svalna på ett galler under bakduk. Det går bra att frysa in brödet ifall det nu skulle bli något över!
Vad goda de lät - måste jag testa nån gång!
SvaraRaderalåter riktigt gott!
SvaraRaderaSkummade du ur sylten hela tiden medans du kokade?
SvaraRaderaVilket gott brytbröd!! Själv har jag just smaskat i mej efterrätten jag bakat idag :)
Ser och låter mycket goda. Tack för tipset!
SvaraRaderaSer hur gott ut som helst, känner att jag måste få tummen ur och fylla frysen med lite bröd.
SvaraRaderaBrytbröd är ju så trevligt att bjuda på!
SvaraRaderaVad bra med ett nytt brödrecept!!
SvaraRaderaDet här kommer jag absolut prova!
Att baka i långpanna är så himla smidigt!
Ha en bra dag!/Åsa.
å så gott! havregryn brukar ju göra brödet så saftigt- mmm.. brybröd är alltid så härligt att servera också eftersom det är så fint!
SvaraRaderaSåg riktigt jäkla gott ut!!!
SvaraRaderaVad duktig du är.
Jag älskar brytbröd och liknande men jag kan absolut inte baka själv :(
Ha en bra dag!
MVH/Hanna