Med inspiration från Kryddburken, slängde jag ihop en smörgåstårta fredag kväll som jag dekorerade på lördagen strax innan gästerna ringde på dörren. Brödet till smörgåstårtan bakade min man i en springform. Perfekt och mumsigt värre med hembakt bröd i smörgåstårta. Använd valfritt brödrecept!
Italiensk smörgåstårta
En rund limpa bakad i springform
Fyllning:
Salt
Peppar
1 ½ dl grönsaksbuljong
Dekoration:
Ruccola
Tomater
Chornicons
Oliver
Dela brödet i tre delar. Lägg botten i springformen och fukta med grönsaksbuljongen. Lägg på hälften av fyllningen. Lägg på nästa del och fukta igen med grönsaksbuljongen. Bred på resten av fyllningen. Lägg på översta delen och fukta igen. Täck med plastfolie, ställ över en tyngd och ställ i kylskåpet över natten.
Lossa tårtan från formen och täck tårtan med färskost.
Dekorera med ruccola, salami, prosiutto, tomater, chornicons och oliver.
Ojojoj, vad läcker den ser ut och låter ljuvligt god. Lyxigt med hemmabakat tårtbröd.
SvaraRaderaMeeen va kul!! Åh så snygg dessutom!
SvaraRaderammm det ser riktigt snyggt och gott ut. Kram
SvaraRaderaÅh så snygg!! Läckert! :-)
SvaraRaderamen ååh vilken snygg!! SÅg den i Kryddis blogg och blev sugen redan då! :P
SvaraRaderaVilken annorlunda smörgåstårta!
SvaraRaderaSer superfin ut!
Men jag måste fråga om den var lika god som "hederlig" smörgåstårta.
Där är jag lite gammalmodig av mig! ;)
Ha det gott! /Åsa.
Det låter inte så dumt! Får provas på här i hemmet.
SvaraRaderaSkrev på fel inlägg kommentaren, tusan!
SvaraRaderaMen åh vad god & fin den här smörgåstårtan ser ut menar jag :)
Åh, herregud vad gott det ser ut!!
SvaraRadera//Linda
Svar ang tårtan....
SvaraRaderaJag är övertygad att testa denna!!
Ha en bra helg!!/Åsa :D