Hemlagad julgodis är lika självklart hemma hos oss som skinkan i majoriteten av de svenska hushållen. Nu senast har vi gjort knäck och bananfudge.
Knäcken görs på lika delar grädde, socker och sirap och kokas upp till 125 grader. Använd både termometer och kulprov när du kokar knäck för att få bästa resultat.
Bananfudgen är len och god och bara smälter i munnen!
Till den behöver du:
- 12 skumbananer klippta i små bitar
- 2 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 50 gram smör (obs! ej margarin)
- 150 gram vit choklad
Klipp bananerna i små bitar. Blanda de i en gryta tillsammans med smör, socker och grädden. Värm tills allt har smält. Låt småkoka i 10 minuter under omrörning. Blanda ner chokladen i grytan och rör tills massan blir blank. Blada inte för länge utan när massan är blank tar du grytan av värmen med en gång och häller upp massan i en smord form. Vi brukar använda en i storleken 20x20 cm men i många recept står det 20x30 cm. Låt stelna och skär i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.