tisdag 2 december 2008

Lussebullsbak!


Igår var det dags för det årliga lussebullsbaket! Ingredienserna inhandlades under helgen (även det, i år, svindyra saffranet) och det var dags att gräva fram den stooora degbunken. M fick äran att assistera med degen som jag själv är på tok för svag för att orka knåda. Det blev nämligen en en-litersdeg. Utbakningen resulterade i saffransknyten och en fylld saffranslängd.

Receptet lussebullarna är hämtat från Arla och har hängt med i flera år, dock med den skillnaden att jag byter ut den 1%-iga Kesellan mot den 10%-iga samt att jag alltid fyller bullarna med mandelmassa och Kesella.

Mumsiga blev de och fick gott betyg av M!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.