torsdag 22 augusti 2013

Tips till barnkalas - en glassbar!


Hej finingar!

Efter det långa blogguppehållet behöver jag uppdatera er om både det ena och det andra. Men vi börjar med något roligt med en massa bilder – nämligen en glassbar!
Förra helgen var det dags för barnkalas nummer 2, då 5-åringens dagiskompisar tågade in, åt korv, drack saft, letade efter skatten och sedan handla glass för guldmynten som de hittade i skattkistan. Och vad passar väl bättre än att smälla upp en glassbar eller glasskiosk. Jubel uppstod bland barnen, som förvandlades till glada glassmonster!

Så här planerade jag för glassbars-kalaset:
 • Glass! Alla (åtminstone nästan) gillar glass och gillar man inte glass kan man äta tillbehören. Våra söner äter mjölkfritt så det mesta var sådant men det är ingen som märker skillnad.
 • Jag köpte glass, strutar, strössel och diverse andra toppings.
 • Allt var färdigköpt! Det här är kalaset för den som inte kan/orkar/hinner baka!
 • Jag använde mig av sådant jag redan hade hemma när jag pyntade i ordning glassbaren. Inget som jag använde i glassbaren var nyinköpt till det tillfället, förutom det ätbara. Dukar (gammal gardin), blomkrukor, byttor, små skålar osv. Tänk vad mycket som kan rotas fram ur gömmorna där hemma.
 • Min man ställde upp och klädde ut sig som glassclown (peruk och clownnäsa). Det var faktiskt hans idé och jättelyckat. Barnen blev förvånade och glada (5-åringar verkar inte tycka sådant här är läskigt längre) men det var lite som med tomten. Var det A:s pappa eller en riktig clown, gick snacket! Oavsett så ville alla handla av clownen! Ja, här följer lite bilder! Känn er fria att bli inspirerade och få tips, vem vill inte gå på ett glasskalas?
23 kommentarer:

 1. Vilken kul idé!
  Vi ska ha femårskalas snart och på ett badhus ( som bara vi kommer vara i *lyx*) och där skulle det ju vara kanon med en glassbar i stälelt för de traditionella tårtorna!

  Kram Lena make a head food

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, på ett badhus! Spännande! Ja, glass lär väl fungera även på badhus!
   KRAM

   Radera
 2. Roligt med glassbar och så fint du gjort det. När jag gick i lågstadiet hade jag en klasskamrat som fyllde på sommaren och hon hade alltid glassbar på sitt kalas, det var det bästa och jag minns det än idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Roligt med ett sådant barndomsminne!

   Radera
 3. Det var verkligen ett underbart tips. Hade glass istället för tårta senast, men hade inte alls så här fint som du hade gjort det. Många bra tips! Ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Vilket fantastiskt kalas!!!! Avis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ullanbullan! Du får väl smita in nästa gång1 ;-)

   Radera
 5. Helt fantastiskt! Såååå mycket godsaker att välja mellan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kjersti! Ja, barnen äääälskade det!

   Radera
 6. Jag hade också velat ha ett sånt kalas! :)

  SvaraRadera
 7. De flesta barn brukar gilla glass bra mycket mer än tårta, ett lyckat drag med andra ord. Vad det måste ha varit mysigt att planera kalaset där allt verkar ha haft en röd tråd... handla glass för guldmynt de letat efter, härligt! Och själva glassbaren ser så mysig ut på alla bilder... vem hade inte velat göra ett besök där?!?

  Apropå glass och kalas, kommer dock ihåg när jag var ca. 6 år och en kompis bjöd på glasstårta på sitt kalas. Ett 1-liters glasspaket garnerad med ett tjockt! lager vispgrädde och strössel...sött,sött,sött! Gissa vem som stod och kräktes lite senare ute på gårdsplanen bakom en släpkärra innan hon fortsatte leka med de andra. Efter det har jag haft väldigt svårt för glasstårtor... ;)

  Kramizar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, röda trådar är min och M:s grej! Brukar vara uppskattat!
   Men oj, vilket barndomsminne du bjöd på då! Det måste ha varit den där grädden! Hihi!
   Jag ska nog minsann snart får dig att ändra dig angående glasstårtor. Ska bara få ändan ur vagnen och publicera bilder från det andra kalaset!
   KRAM

   Radera
 8. Vilken underbar idé!
  Hade gärna sett en bild på clownen också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Wihlborgskan!
   Clownen var inte så sugen på att hamna här på bloggen! :-)

   Radera
 9. Vilken jättebra idé! Ser supersmaskigt ut!!

  SvaraRadera
 10. Vilket superbra tips! Det måste jag komma ihåg :-)

  SvaraRadera
 11. Helt klart hade vi inte tackat nej till en glassbar, att få välja och vraka bland alla goda tillbehör! Nästan så det skulle gjorts till en födelsedag snart...

  SvaraRadera
 12. Åh vad kul med glasskalas! Perfekt på sommaren. Jag kanske ska kopiera idén nästa år till mitt eget vuxenkalas :)

  SvaraRadera
 13. Oj va mysigt!!! Vad har du gjort på balerinakexen? Ser så häftigt ut.
  Kram Erica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erica, Jag gjorde ett spiralmönster med kristyr på kexen. Därefter doppade jag de i strössel. Sedan satte jag på en grillpinne (tänk på att knipsa av det vassa innan med t.ex. en avbitartång).

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.