tisdag 27 augusti 2013

Små ostpajer utan pajskal - perfekta till kräftskivan!


Hej fina du!
Det är redan tisdag! Hua! Jag har en jobbarhelg bakom mig och nu är det snart dags för nästa! Det är bara att åka med tåget, brukar fungera bäst då!
Jag gick igenom minneskortet på kameran och hittade dessa kräftskivebilder. Eller kräftskiva är väl ändå att ta i när man bara är två. Men de mysigaste kräftskivorna har man på tumanhand – jag och mannen. Sörpla på kräftor, goda tillbehör och så en massa snack om allt mellan himmel och jord.

Små ostpajer utan pajskal, 10 små

150 gram stark ost (t.ex. västerbotten eller prästost)
1 dl vispgrädde
2 ägg
Salt och peppar

Riv osten. Vispa ihop ägg och grädde, rör ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i små aluminiumformar. Grädda på 225 grader i cirka 10 minuter.

10 kommentarer:

  1. Så enkelt och så gott! Det måste jag testa. Får kanske bli kräftor en gång till i år:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte fy skam med kräftor fler gånger! :-)

      Radera
  2. Bra tips! Ser smaskiga ut!! Det är nog första året som jag inte ätit kräftor, måste styra upp det där snart.

    SvaraRadera
  3. Snälla, sluta ALDRIG blogga! Allt du gör ser så himmelskt gott ut och jag får hemskt mycket gott att laga, de uppskattas väldigt mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Andreas för dina fina ord! De gjorde min dag!
      Jag kan inte lova dig att jag aldrig slutar blogga, men tillsvidare tänker jag fortsätta lägga upp recept och bilder! Kul att du uppskattar det!

      Radera
  4. Håller med - kräftskiva på tu man hand är verkligen inte fel om sällskapet är det rätta!

    SvaraRadera
  5. Mannen och jag hade en på tu manhand vi också och där hade ju de däriga små läckra pajerna passat perfekt!
    Nu blev det smördebsbitar med västerbottenosröra och kantareller i stället.
    Kram lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag såg dina läckra smördegsbitar - så snygga och säkert supersmarriga! Smördeg är verkligen smidigt!

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.