söndag 4 maj 2014

Valborgsfirande


Söndag kväll och en långhelg går mot sitt slut! Själv är jag kompledig även imorgon, något jag njuter av, speciellt med tanke på att det sedan vankas ännu en jobbarhelg.

Hoppas att du haft en härlig helg - kanske har du också haft en långhelg?

I onsdags, på valborgsmässoafton, jobbade jag halvdag och sedan på kvällen fylldes huset med gäster. Jag hade lovat ordna något lite småfestligt till valborgsmässoafton.  Själv insåg jag att det skulle få bli något snabbfixat om jag skulle hinna dra runt med dammsugaren också och plocka upp veckans bråte som samlats i högar över hela huset. Därför blev lösningen genvägar och en hel del plock som skulle passa många. Här nedan en lista på vad vi bjöd på. Vi var 13 personer, blandat vuxna och barn, och det här var inte riktigt en middag, utan mer plock. Det räckte gott och blev över också! Senare på kvällen gick vi och kollade på valborgsmässoelden. En väldigt trevlig och lyckad kväll! Allt blir bra i gott sällskap!


Valborgsbuffé
  • Snittar med philadelphiaost, gravad lax och räkor
  • Snittar med korv, salami och jordgubbar
  • Glutenfria crostini med mozzarella och jordgubbar
  • Libanesiska piroger med paprikaröra och labneh (färdigköpt från Forno Emilio, perfekt att komplettera buffén med)
  • Salladsfat med grillad kyckling, glutenfri pasta, ruccola, paprika, lök, feta, morötter och gurka + rhode island-dressing








6 kommentarer:

  1. Åhh vad det ser gott ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Så gott med buffé! Valborgsmässoafton satt vi i bilen på väg till Karlskrona. Alla brasor var utbrunna när vi kom fram. Kram!

    SvaraRadera
  3. Oj, så mycket gott!
    Det var verkligen skönt med långhelg. Jag har varit själv med barnen och vi har bara varit hemma och så har vi varit en sväng till Umeå.
    Och nu är det redan tisdag! Tiden går fort!

    SvaraRadera
  4. Hej, jag har testat Philadelfia bullarna och även lyckats göra dem glutenfria med lyckat resultat på första besöket. Mina glutenintoleranta vänner blev överlyckliga, dessutom mortlade jag lite kardemumma och tillsatte. Mums

    SvaraRadera
  5. Åh vad gott allting ser ut!

    SvaraRadera
  6. Du bjuder alltid på så mycket gott när du dukar upp plockmat!

    SvaraRadera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.