tisdag 9 november 2010

Curryfisk med äpple, lök och parmesan

Denna fiskrätt lagade jag förra veckan! Oväntade kombinationer med fisken, curryn, äpplena, löken och parmesan. Jag lät bli att prova den här rätten i många år, bläddrade bara förbi den i favoritkokboken ”En man En kvinna Ett kök”. Men nu när jag lagade den så blev hela familjen lyckliga och länsade pannan med god aptit! Rätten blir lite som en wok som serveras med ris. Mango Chutney, som tillbehör, är ett måste! Den enda nackdelen med rätten är att fisken tenderar lätt att bli lite mosad. Ska nog prova att panera fiskbitarna en och en och sedan steka försiktigt nästa gång när jag lagar den.

Curryfisk med äpple, lök och parmesan

400 gram fiskfilé – t.ex. sej eller torsk
¾ dl Maizena
1 msk curry
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 stor gul lök eller två små
1 stort äpple, jag tog Aroma
1 dl parmesanost
25 gram smör
1 msk olja
Skär fisken i bitar. Blanda maizena, curry, svartpeppar och salt till paneringen. Lägg ner fisken och paneringen i en plastpåsen och skaka. Hacka löken grovt och skiva äpplet (behåll skalet) lövtunnt. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och olja. Stek fisken och löken tills fisken är nästan genomstekt. Tillsätt äppelskivorna och rör om. Tillsätt den rivna parmesanosten och servera genast. Servera med basmatiris och mango chutney.



Fler av mina recept, som innehåller fisk hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.