Druvskörd
En massa härligt söta och goda druvor! Mina föräldrar har mängder med druvor i sin trädgård. Idag plockade jag ett stort gäng eftersom jag sett att det kommer att närma sig frost-grader nästa vecka. Dessutom är sniglar riktiga druvälskare, så vi har något av en konkurrenssituation där.
Men vad ska vi göra med alla druvor?
Har du tips eller recept? Ös på bara i så fall! Länka eller skriv här nedan!
Hej
SvaraRaderaJag har lagt druvor i frysen i sockerlag. Färska i lag samma som till konserverade plommon eller päron. Sedan slänger jag ner dem i vinterns fruktsallader, jättegott. Man kan ta lite mindre socker om man vill.Häslningar Marianne
Mums, vad gott et låter! Tack för fiffigt och nytänkande tips!
RaderaImponerande! Vår druvor hinner aldrig mogna innan kylar kommer.
SvaraRaderaAh, förmodligen inte tillräckligt varmt läge? Dessa växer i en spaljé, söderläge, soutteräng.
RaderaFantastiskt! Jag får EN klase med ca 8 druvor i år. Antar att det tar några år innan vinrankan växer till sig....
SvaraRaderaJa, några år, men inte så gräsligt många. Beskär ni druvorna?
RaderaEn klase.... ja, det måste väl ändå bli en ritual då ni njuter av de 8 druvorna! :-D
Häftigt!
SvaraRaderaJa, visst är det!
RaderaDet är väl bara att börja trampa! ;-)
SvaraRaderaKram kram
Haha! KRaM
RaderaWow, vilken imponerande skörd. Tyvärr har vi inget tips att komma med, inte mer än kanske en gelé?
SvaraRaderaAnnars får du följa Malins tips:)
Gelé låter också intressant! Absolut ett tips att spara till nästa år!
RaderaJag får massor i år. Ska prova att göra juice. Förra året gjorde jag gelé.
SvaraRaderaMmm... berätta gärna om du har ett bra juice-recept!
RaderaDruvpaj har jag gjort en gång för länge sedan. Halvera, kärna ur och lägg tätt, tätt - ungefär som när man gör körsbärspaj eller krusbärspaj. En smet på med inslag av mandelmassa. Mums, mums med lite grädde eller glass till. Vet inte om Mårtenssons och Louise menar att göra gelé AV druvorna, men annars är ju druvor I vingelé en klassisk gammal efterrätt. Att ha dem i en fräsch sallad med något lufttorkat och olika sorters ost är också gott.
SvaraRaderaPaj var också nytt, liksom vingelé. Har ju hört om vingelén men det är absolut en rätt som fallit i glömska!
Radera