tisdag 1 januari 2013

Gott nytt matbloggsår och nyårsbilder!



Gott nytt år! Och gott nytt matbloggsår! Nu dröjer det inte länge förrän vi matbloggare drar fram grillarna och börjar förbereda sommarens grillfester ;-) 

Jag hoppas att ni hade ett fint nyårsfirande igår! Och ännu mer hoppas och ber jag om ett bra 2013 för oss alla!

Nu följer en bildkavalkad från nyårsförberedelserna och vårt nyårsfirande! Det var lite av och till där med hur nyåret skulle välkomnas men till slut var det vår familj själva, som tillsammans lagade och njöt av en 3-rättersmiddag under kvällen! Mysigt och gott!

Recept kommer separat bara jag orkar med!


Förberedelse av 3-minutersglassen med citronsmak kvällen innan. 

Slickar skålen efter att ha gjort kladdkakan. 
Även kladdisen bakas kvällen innan för att hinna stå till sig. 

Kokade en fikonmarmelad med glögg! 

Dock var vi så mätta på kvällen att vi inte orkade göra krustaderna,
som marmeladen skulle ner i. 

Redan på eftermiddagen dukade jag bordet för att slippa stressa.
(Ja, och tände ljusen bara för att få fina stämningsfulla bilder åt er!).


Nyårsklädd Frostros-Anna!

Dags att inleda nyårsmiddagen! 

Barnen fick smördegslindad kalkonkorv till förrätt.
(Ingelsta kalkons korv, förträffligt god, rekommenderas varmt! Obs, ej sponsrad reklam, haha!).
Korven serverades ur våra Sverige- respektive Finland-skålar.
Visst är dessa söta! Passar bra i vår familj! 

Förrätt: Gratinerad hummer med fänkåls- och chilismör
med rosmarin, dill och vitlök.
Serverades med surdegsbaguette (färdiga bake-off). 

Varmrätt: Helstekt lammytterfilé med timjanssky och potatisgratäng
(fusk-färdig, supergod potatisgratäng av märket Pom Culinair,
bara att piffa upp med vitlök).
Grönsallad med fetaost till. 

Barndessert: Den perfekta hembakade kladdkakan med
mjölkfri jordgubbsglass och ett tomtebloss.

Dessert: Den perfekta hembakade kladdkakan
med hemgjord limoncello/citronglass och frysta blåbär. 

12 kommentarer:

  1. Många goda grejer:)
    God fortsättning...
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Den dära glassen jag säger bara, jag är såld.
    jag som är kass på efterrätter och annat sött har äntligen hittat något sött att stoltsera med!
    Gott Nytt År på dig Anna. / Lena från make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt!
      God fortsättning Lena!

      Radera
  3. God fortsättning! Så mycket gott, kakan med glass ser ljuvligt gott ut!

    SvaraRadera
  4. God fortsättning!
    Och tack för en av mina favvobloggar. Gillar verkligen stilen på dina inlägg och dina recept. Passar mig väldigt bra.
    Den där fikonmarmeladen, kommer det recept på den? Vi glömde lägga fram fikonen till julfrukten, så jag har ett gäng torkade fikon över nu. Eftersom marmelad gärna går åt här i huset tar jag gärna receptet på den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de fina orden om bloggen! Det värmer!
      Ja, jag ska lägga ut marmeladreceptet nu i dagarna, så det är på gång!

      Radera
  5. Oj, vad mycket mysigt och gott! Var har du hittat Sverige och Finland skålarna? :o) // Magnolia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Magnolia!
      Skålarna är av märket Sagaform och jag köpte dem på Finlandsbåten i somras. De finns i två olika storlekar, vi har de mindre varianterna.

      Radera
    2. OK, tusen tack! Ännu en fråga: är de från Viking eller TallinkSilja? Vi åker mest med Viking... // Magnolia

      Radera
    3. På Viking Line köpte jag våra skålar. Det var som sagt i somras, så jag vet inte om de har kvar skålarna. Googla annars, så kanske du hittar fler köpställen.

      Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.