onsdag 3 oktober 2012

Dagen då Frostrosor och jag kunde ha blivit kändisarDen 3 oktober 2012 hade kunnat gå till historieböckerna som dagen då min blogg och jag tillsammans hamnade i format med trycksvärta för första gången, i en mattidning dessutom. Mitt bästa middagsrecept, en länk till bloggen och en bild på självaste matbloggerskan lät som ett framgångsrecept!

Resultatet i Expressens matbilaga Mitt kök blev väl sådär. Alla ni som sitter och krafsar er i håret och undrar om jag genomgått en total make over, kan sluta fundera. Nej, jag har varken färgat håret, tagit hål i öronen eller i övrigt genomgått ansiktslyft. DET ÄR FEL BILD bredvid mitt recept och namn i tidningen. Så trist! Och jag undrar ju vem det är på bilden? Att redaktionen på Mitt kök är så här bra på att röra till det, borde ju innebära att de är ännu bättre på att rätta till alltihop. I väntan på det, tänkte jag bjuda er på mitt recept och en bild på hur det ser ut när jag lagat maten, inte att förglömma hur jag ser ut!

Ha nu en fin kväll, för det tänker jag ha!

PS. Här nedan får ni det perfekta receptet när du vill överraska med något riktigt smarrigt till fredagsmyset på 20 minuter! Kantarellerna och kräftstjärtarna i pastan får vilka gourmettentakler som helst att vakna till och bli överlyckliga! DS.

Pasta de Pescado, 4 portioner

1 paket (250 gram) färsk tagliatelle
200 gram färska kantareller (eller 1 burk konserverade)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 msk chilisås
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1-2 tsk maizenastärkelse
1 burk kräftstjärtar (avrunnen vikt 170 gram)
Parmesan
Salt och svartpeppar
Smör till stekning

Koka upp vatten till pastan men vänta med att lägga i pastan. Låt kräftstjärtarna rinna av och ställ åt sidan. Hacka schalottenlök och skiva vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i smör tillsammans med kantarellerna i en panna. Stava paprikan och lägg den ner i pannan.  Salta och peppra. Tillsätt chilisås och rör om. Häll i vinet och låt puttra på svag värme i 3-4 minuter så att vinet nästan har kokat in. Ta undan lite av vispgrädden och lös upp maizenamjölet i den. Häll allt grädde ner i pannan och låt puttra på svag värme. Koka pastan, häll av den och häll ner i pannan. Smaka av med salt och peppar. Ta pannan från spisen och tillsätt kräftstjärtarna. Rör om.  Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och dra över ett par varv med pepparkvarnen.


Med dessa råvaror, kan det inte bli
annat än snabb fredagslyx! 

Så här ser den färdiga rätten ut när jag lagat den!
Det är bara att hugga in! 

Och jag som skriver bloggen Frostrosor,
ser ut så här!
 
Vem kvinnan i tidningen är förtäljer inte historien! 

36 kommentarer:

 1. Haha, ja fel kan de bli ibland! Men de va tur de va fel bild för jag läste faktiskt tidningen och ditt recept men blev lite smått förvånad för jag har alltid tänkt mig dig som blond av nån anledning... Så tack för den rätta bilden, du är såååå fin! Du har något norrländskt över dig... Kul att få ett ansikte! :)

  Ha en finfin kväll!
  Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda! Det där är ju lite roligt hur man föreställer sig andra innan man sett någon! Norrländskt... hmmm... finskt norrländskt i så fall!

   Radera
 2. Attans, var de tvungna att göra fel just vid det här tillfället? Hmmm, tycker ändå det var roligt att du var med i tidningen. Jag har redan kikat i den!

  Tycker bilden här på bloggen är jättefin på dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar ditt recept naturligtvis och inte bilden i tidningen, men det tror jag du förstod!

   Radera
  2. Haha, precis! Jag hade för släktens och vännernas skull önskat att det hade varit rätt bild. Då hade jag kunnat säga till dem "Jag är med i tidningen". Nu känns det ju som att jag inte är det, haha!

   Radera
  3. Och nu har jag förstått vem ansiktet tillhör... hon som har bloggen http://sotebrodsfrojd.se/

   Radera
  4. Ja, precis! Jag lyckades också identifiera henne. Skrev om det på bloggen för ett tag sedan, men du kanske missade inlägget då. En väldigt bra blogg skriver hon!

   Radera
 3. Men gud! Vilken miss! Så tråkigt. Hoppas att de kan kompensera dig lite för det... Roligt att se hur du ser ut på riktigt dock! :)

  Pastan låter hur god som helst, de som bläddrat i tidningen för att leta upp mig har alla fastnat på pastan... Fredagslyxigt värre! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tycker du att jag ska kräva för kompensation ;-)
   Ditt recept såg muums ut, riktigt härlig höstmat!

   Radera
 4. Men så tokigt!! Kul att få se den riktiga bilden på dig och ditt recept såg riktigt smarrigt ut. Man kan ju undra vem hon i tidningen egentligen är då?
  Ha en fortsatt bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stackarn! Nu finns hon med i tidningen utan sitt vetskap. Det känns ju tokigt!

   Radera
 5. Vad tråkigt att det blev fel. Har inte sett tidningen men kul att nu få se hur du ser ut. Jättefin! :-) Kram Carro

  SvaraRadera
 6. Åh så roligt att du får vara med i Tidningen, men ack så synd att de blir så fel med bilden :-( maten kommer säkert göra riktigt succe :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maten, den kan jag varmt rekommendera er att pröva! Du skippar chilisåsen bara!

   Radera
 7. Nej, men så trist att det blev så fel, hoppas de rättar till det i alla fall. Rätta bilden på dig är jättefin och borde verkligen få prydas bredvid ditt härliga recept i tidningen.
  Kram:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon, vars bild är i tidningen är ju också jättefin, men det är ju inte jag :-)

   Radera
 8. Men så trist... förstår din frustration! Tycker att du förtjänar upprättelse, en till publicering med rätt namn, bild och recept! De verkar göra fel rätt ofta i den där tidningsredaktionen, har sett en annan matbloggerska som också varit med och där glömde de skriva ned bloggadressen...
  Men å så mumsigt ditt recept verkar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt Agneta, då vet jag att jag har din namnunderskrift när jag drar igång protestlistorna ;-)
   Receptet är så gott, fast jag själv säger det!

   Radera
 9. Men fy vad trist och vad dåligt av dem!
  jag var ju också med i deras artikelserie för någon vecka sedan. Då glömde de skriva med länken till min matblogg!
  Det var dessutom de som kontaktade mig för att de just läst min matblogg.
  urdåligt av dem :(

  Ditt recept ser som vanligt vansinnigt gott ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vad tråkigt och sicket slarv!
   Min länk var faktiskt också fel, men man kommer in ändå. De hade ju inte skrivit den så som jag hade angett den.
   Tack för receptkomplimangen!

   Radera
 10. Vad tråkigt att de snurrat till det. Jag var med i den tidningen med ett recept i somras och har inte fått skriva en enda autograf sedan dess;) Tror inte ens att någon har sett det... jaja....en kul grej var det. MEn ditt recept sparar jag för det låter smarrigt! Gillar snabblagat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga autografer! Åh nej... men du och jag kan ju byta med varandra om du vill ;-)
   Snabblagat är perfekt!

   Radera
 11. Nej men usch, så tråkigt! Men vi vet sanningen iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och ni läsare är så gulliga!

   Radera
 12. Riktigt synd att det blev fel bild, men nu vet du vem det var i alla fall. Ett riktigt detektivarbete från din sida.
  Hoppas verkligen att det blir en ny artikel med rätt bild inom kort... Jättefin bild på dig!

  Pastan ser verkligen ljuvligt god ut :)

  SvaraRadera
 13. Men så typiskt! Och fruktansvärt klantigt! Tur att du kan rätta till det här på bloggen iaf. Kul att få se en bild på dig (den riktiga du), som nån annan skrev, kul att få ett ansikte till allt du skriver :)Idag är jag hemma och kurerar mig :( Det ska bli mkt TV! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krya på dig! Jag är också hemma idag, det blev vab med en febrig kille och en snörvlig.

   Radera
 14. Hej Anna-Leena!
  Det var jättetråkigt att vi förväxlade bilden till ditt fina recept. Det ska aldrig hända, så händer det ändå.
  Vi ber om ursäkt. I fredagstidningen gör vi en rättelse med rätt bild i rättelsespalten sidan fem. Och "Mitt kök" redaktionen kommer på något sätt tillbaka till dig i nästa nummer av "Mitt kök" som kommer 31 oktober.

  Vänliga hälsningar
  Irina Halling, kvalitetsredaktör Expressen
  P.S. Ditt recept ser smarrigt ut. Ska prova på fredag! D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Irina,
   Jag uppskattar ditt svar och att ni är angelägna om att göra en rättelse. Ursäkten godtas!

   Hälsningar,
   Anna-Leena

   Radera
 15. Hade ju inte varit så jättejobbigt kanske att skicka ett mail till oss som var med för godkännande av korrektur innan tryck. Då hade vi både fått se att bloggadresser och bilder var rätt INNAN de tryckte (min adress blev avstavad med bindestreck och det är aldrig lyckat...). Jag jobbar med en stor personaltidning och skulle aldrig godkänna ett original för tryck om jag inte var helt hundra på att alla uppgifter stämmer/verifierade med inblandade. Men du får säkert fin upprättelse får vi hoppas - och får synas en gång till :-)

  Ditt recept låter jättegott, förresten! Vi får ju inte glömma maten :-)

  SvaraRadera
 16. Va?! Snacka om att bli paff. Någon bloggare hade de missat att skriva ut bloggadressen till i tidningen.
  Synd på bilden, men ditt recept låter toppen.

  SvaraRadera
 17. Hedrar dig med din positiva attityd till deras misstag. Hoppas de gottgör dig på bästa sätt! Kram och fin helg

  SvaraRadera
 18. Vad roligt att se på dig. Glad förvånad!

  SvaraRadera
 19. Följer din blogg från Finland och bakar faktiskt massor med hjälp av dina recept! Du gör ett fantastiskt jobb med att dela av dina fina recept!
  KRAM <3

  Terveisin Camilla Eteläisestä Suomesta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Camilla!
   Så roligt att få en sådan generös hälsning från dig! Tack så mycket! Jag uppskattar dina besök, hoppas du fortsätter hitta inspiration här på min blogg!
   KRAM och allt gott! Terveisiä rapakon toiselta puolelta! :-D
   /Anna - Frostrosor

   Radera

Jag blir extra glad över din kommentar!
Har du provbakat/provlagat ett recept, lämna gärna en hälsning, så vågar fler testa!
Jag besvarar alla frågor som dyker upp i kommentarerna, oftast inom ett dygn men ibland kan det dröja lite längre tid.